Pages

Labels

Tutoriale HTML-Curs 2

In tutorialul trecut am creat prima noastra pagina web,o pagina foarte simpla,iar astazi va voi spune ce rol are fiecare tag.Daca ne mai uitam odata pe acel cod vom vedea tagul html,head,title si body,ele fiind tagurile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o pagina web,tagurile de baza.Tagul html spune browserului ca in interiorul lui este un cod html(<html>cod html</html>),iar tagul body spune browserului ca in interiorul lui va fi corpul paginii web,in el putem scrie text,putem adauga imagini,muzica videoclipuri,putem adauga java scripturi etc.In interiorul tagului head va fi partea de sus a paginii web,cum ar fi titlul paginii web.
Titlul paginii web se poate adauga cu ajutorul tagului title foarte usor: <title>Titlul paginii web</title>.

-Alte taguri mai sunt:
  • Tagul p: Cu ajutorul tagului p putem adauga un paragraf in corpul paginii web. EXEMPLU: <p>Acesta este un paragraf</p>
  • Tagul br: Cu ajutorul tagului br putem trece pe urmatorul rand,ca si cum am apasa enter cand scriem text,acest tag este foarte folositor pentru ca daca apasam enter,in pagina web textul va fi scris in continuare,nu pe urmatorul rand. EXEMPLU: Tagul br este folosit pentru a<br>trece pe urmatorul rand.Acest tag nu are nevoie de inchidere.
  • Tagul hr: Cu ajutorul tagului hr vom trasa o linie in corpul paginii web,ca si tagul br nu are nevoie de inchidere.EXEMPLU: <hr>Tagul hr este folosit pentru a trasa o linie in corpul paginii web.
  • Tagul i: Cu ajutorul tagului i vom face textul italic.EXEMPLU: <i>Acesta este un text italic</i>.
  • Tagul b: Cu ajutorul tagului b putem face textul bolduit. EXEMPLU: <b>Aceste este un text bolduit</b>
  • Tagul h1/2/3/4/5/6: Tagul h este un header,folosit pentru titluri si subtitluri,de exemplu <h1>marimea 1</h1>este marimea cea mai mare,de aceea este folosita pentru titluri,<h2?marimea 2</h2> este folosit pentru subtitlur,iar marimea 6 este cea mai mica. 
  • Tagul align: Tagul align este folosit pentru a alinia textul in dreapta,stanga sau in centru.EXEMPLU: <h1 align="center">Acesta este un titlu</h1>,daca stergem align="center" vom vedea ca headeru se va alinia la stanga,asa este de baza,tagul align poate lua valorile right=dreapta,left="stanga" si center="centru".
Acestea sunt doar putine taguri folosite in html,toate aceste taguri trebuie puse in interiorul tagului body,exceptie facand tagul title care trebuie pus in interiorul tagului head.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu